Nationale Vacaturebank zeer kortstondig in quarantaine

Een zeer bijzondere situatie deed zich vanochtend voor, gedurende korte tijd was het domein nationalevacaturebank.nl bij SIDN in quarantaine:

Nationale Vacaturebank in quarantaine

Wat quarantaine is? Volgens SIDN dit:

Quarantaine is de periode van 40 dagen na opheffing van een .nl-domeinnaam. Deze domeinnaam is gedurende deze periode niet beschikbaar voor registratie door anderen dan de oorspronkelijke domeinnaamhouder. Met andere woorden: niemand kan er direct na een opheffing met een domeinnaam ‘vandoor gaan’. Doel is de houder te beschermen tegen disproportionele gevolgen van fouten bij opheffing van een .nl-domeinnaam. Het is een soort nazorg voor met name de houder. Pas na de quarantaineperiode komt de domeinnaam vrij voor gebruik door anderen.

Nou kan ik me niet voorstellen dat Nationale Vacaturebank wordt opgeheven, maar wie is dan verantwoordelijk voor deze wel zeer merkwaardige situatie?

 

Geef een reactie

1 Comment
  • Michel Rijnders
    says:

    Er is iemand vooral op tijd wakker geworden. Tijdens de overname door persgroep even vergeten de administratie / domeinregistratie ook goed te regelen en de registratie niet verlengd? Er stonden volgens mij nog een ‘paar’ andere VNU/Persgroepdomeinen in quarantaine.