Monsterboard annonceert TalentBin, by Monster

TalentBin by MonsterNieuw: TalentBin by Monster. In Nederland. En de lancering van de recent door Monster gekochte people aggregator TalentBin in Nederland werd enkele dagen geleden als volgt geannoneerd:

Met trots presenteert Monsterboard: de lancering van TalentBin by Monster, onze nieuwe zoekmachine die gebruikt maakt van sociale websites. Met deze techniek wordt nog beter inzichtelijk wat de capaciteiten van de kandidaat zijn en waar zijn interesses liggen; op carrièregebied en daarbuiten. Hierdoor kunnen er nog betere matches gemaakt worden tussen kandidaten en vacatures

Zegt Monster(board) hier impliciet dat de  Monster(board) cv-database inferieur is aan TalentBin (by Monster)? Het lijkt er wel op. Dat lijkt me niet zo slim als je tegelijkertijd probeert diezelfde cv-database tegen een zo hoog mogelijk jaarlijks abonnement in de markt te zetten. Misschien kan je dan maar beter meteen de route nemen die Dice na geruime tijd pas heeft ontdekt met hun Open Web product (lees TheSocialCV). Combineer de people aggregator en de cv-database tot één product. Voorkomt verwarring en frustratie bij afnemers en je voorkomt tevens kannibalisatie door twee vergelijkbare producten.

Ook leuk om te lezen dat Monster(board) zichzelf een reputatie als innovator toedicht met de lancering van TalentBin by Monster:

Door de jaren heen heeft Monsterboard een reputatie opgebouwd als innovatieve speler in de recruitment markt. We waren één van de eerste online jobboards en nu maken we een volgende stap. Binnen social recruitment ligt een grote kans voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Wij zijn er trots op dat Monsterboard ook bij deze trend voorop loopt en werkgevers en werkzoekenden de mogelijkheid geeft om van deze kans gebruik te maken.

Goed om te weten dat Monster(board) voorop loopt bij de trend van people aggregators. Alleen is deze trend al in 2011 ingezet met de lancering van TheSocialCV en is het zonder enige twijfel Dice die van de vacaturesites als eerste begreep dat people aggregators een serieuze bedreiging vormde voor de eens zo lucratieve cv-database. Om vervolgens TheSocialCV te kopen en na rebranding tot Dice Open Web in de markt te zetten. Als innovator loopt Monster(board) niet alleen achter bij de people aggragators maar ook bij concullega Dice. De enige vernieuwing die ik kan ontdekken is dat TalentBin nu TalentBin by Monster heet.

Wil jij weten hoe jouw profiel binnen TalentBin aanwezig is? Goed nieuws, dan kan je contact opnemen met Monsterboard:

Monsterboard hecht veel waarde aan transparantie en eigen verantwoordelijkheid over je digitale footprint. Als je jouw online profiel wilt bekijken dat we hebben samengesteld op basis van online beschikbare informatie of als je je profiel wilt verwijderen, neem dan contact met ons op.

Of na een verzoek tot verwijdering dat ook daadwerkelijk gebeurt is een andere vraag. Evenals de vraag of na verwijdering je toch niet via de achterdeur weer per ongeluk in de database van TalentBin terecht komt. Want Monsterboard neemt als laatste nog een vette disclaimer op in hun persbericht:

Monsterboard maakt bij het opstellen van een profiel alleen gebruik van openbare, online bronnen. De beste manier om jouw sociale recruitment profiel bij ons en bij andere partijen te beheren, is om de privacy instellingen op al jouw social media naar wens in te stellen.

Met andere woorden, alleen als je jezelf online volledig onzichtbaar maakt kom je niet in de database van TalentBin terecht. En anders wel.

Overigens kan iedereen met TalentBin (by Monster) spelen. Je kan een account aanmaken en deze people aggregator uitproberen. Waarbij mij direct opviel dat TalentBin de nodige verbeteringen aan haar interface heeft aangebracht. Maar net als andere people aggregators heeft ook TalentBin nog altijd niet gehoord van een three-pane layout. En daarmee wordt het voor sourcers toch weer onnodig veel werk om kandidaten te zoeken en vervolgens te bekijken. Toch jammer, maar wie weet gebeurt het nog een keer. Hoe dan ook, zo ziet de zoekfunctie van TalentBin (by Monster) er uit, inclusief synoniemen (in dit geval voor Javascript):

TalentBin (by Monster)

Binnenkort hoop ik wat meer te kunnen laten zien van TalentBin (by Monster). Dat had ik nu al kunnen doen, maar ik hoop de plaatjes op te leuken met commentaar van Peter Kazanjy, de mede-oprichter van TalentBin die ook binnen Monster verantwoordelijk is voor zijn geesteskind.

Geef een reactie

2 Comments