Recruit gaat naar de beurs

imageRuim twee jaar geleden had ik nog nooit va Recruit gehoord, tot dit moment één van de grotere private bedrijven in Japan. Maar toen kocht Recruit plotsklaps Indeed (volgens geruchten voor USD 1,1 miljard) en was het uit met de anonimiteit. Ondertussen zijn we twee jaar verder en is het blijkbaar de hoogste tijd voor Recruit om van private onderneming weer een beursgenoteerd bedrijf te worden.

Recruit Holdings gaat op 16 oktober naar de beurs (de Tokyo Stock Exchange om precies te zijn) via een IPO die een  slordige USD 2 miljard moet gaan opbrengen. Deze zak met geld zal door Recruit worden gebruikt voor toekomstige overnames. Aangezien het bedrijf tegen 2020 de grootste HR toko ter wereld wil zijn zal daar nog wel wat meer geld bij moeten, maar het is een prettig begin.

Geef een reactie