Faillissementen in augustus 2014

FaillissementenNa een pauze van drie maanden deze keer weer een inzicht in de ontwikkeling van het aantal faillissementen binnen het intermediaire wereldje. En het is een positief om de serie te hervatten want het is voor het eerst dit jaar dat het aantal faillissementen onder de 20 per maand is gedoken. Om precies te zijn is het aantal faillissementen naar 15 gedaald.

Als een gevolg van deze stijging is het voortschrijdend jaargemiddelde gedaald van 22,3 naar 21,9. Een daling is het, maar niet echt een indrukwekkend verschil. Hoewel we met elke verbetering onze handen maar beter kunnen dichtknijpen. Want wie het kleine niet eert, s het grote niet weerd. Of zoiets.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – augustus 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – augustus 2014

We hebben weer een piek achter de rug Het is echter de vraag hoe sterk (en lang) deze daling zal zijn gezien het gerommel in Europa en daarbuiten. Waarmee de kansen op een triple dip weer zijn toegenomen.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie