#SOSUEU: Irina Shamaeva

Irina ShamaevaEn dan nu een sessie waar we het zeker over de nuts and bolts van sourcing gaan hebben, want Irina Shamaeva (de queen of hacks,) staat op het podium. De titel van haar praatje is een beetje onheilspellend, of misschien wel hoopvol: Sourcing Without LinkedIn.  Met als enigszins verrassende tekst daaronder het volgende:

From Linkedin to Google+ to search engines, Irinia will explain how one can innovate and discover new ways of finding people. Unless the professionals you are looking to find happen to have informative profiles filled with useful keywords, you could find 10 times more information on various web sites outside of LinkedIn.

Geen LinkedIn toch? Ze gaat ook nog iets vertellen over 10 people finders (toepassingen hoop ik, en geen mensen), data-rich datasets en locate social profiles on professional niche sites dus ik zit er helemaal klaar voor.

Volgens Shamaeva is Indeed is een toppertje om kandidaten te vinden en je hebt eigenlijk niets eens boolean operators nodig. En dat van de queen of hacks… Als je een interessante persoon hebt gevonden is het natuurlijk een simpele stap om meer van een persoon op Google te vinden.

Grappig genoeg noemt ze ook people finders, met Pipl als voorbeeld. Blijkbaar werkt Pipl goed in de VS omdat er informatie gevonden kan worden die niet via Google wordt geïndexeerd. Pipl doet het bepaald niet zo goed buiten de VS… En ze noemt ook ZoomInfo, een people finder van voor het ‘sociale’ tijdperk. En een merkwaardige site: aihit.com. Ik heb geen tijd gehad om meer van deze site te zien dan de homepage, dus geen idee wat er op gevonden kan worden. En het voormalige Jigsaw, tegenwoordig onderdeel van Salesforce (data.com).

De rest van de presentatie gaat over het verzamelen, extraheren en cross-referencing van emails.

Geef een reactie