#SOSUEU: Martin Lee

imageEen volgende oude bekende, Martin Lee. Die in zijn nieuwe rol bij Kelly aan talent mapping doet. Talent Mapping?:

Learn how talent mapping can be mastered just by anyone regardless of past background and training.  Learn Tools & techniques to find everyone in a department or company. How to qualify people still work at a company. How to build organograms. Using social media to cross reference. Using search engines to find entire employee lists.

Tijdens de vorige #SOSUEU liet Lee een eindeloze serie tools ‘zien’.

En dit keer laat hij stapsgewijs zien hoe je alle relevante informatie over een bedrijf en de medewerkers daarbinnen kan vinden. Wat vooral veel zoekwerk betekent. Eerst het aantal medewerkers (jaarverslag) en vervolgens alle medewerkers. En dat betekent in de nodige bronnen zoeken, waarbij hij natuurlijk ook Google en Facebook Graph Search noemt.

Volgens Lee is alles online te vinden: It is all online, you just need the time and thought process to find it.

En je moet verdomd goed (lees: creatief) kunnen zoeken, waarbij hij met gevoel voor understatement zijn vondsten laat zien, van spreadsheets tot organigrams waarbij hij de laatste gebruikt om stijgers op de corporate ladder te identificeren door organigrams van verschillende jaren met elkaar te vergelijken.

Verder de terechte vraag, do we need email addresses? Zeker nu we zoveel andere kanalen tot onze beschikking hebben. Waarna hij een hack laat zien om iemands email adres te raden een Email permutator en vervolgens de verschillende varianten via Microsoft Outlook Social Connector te testen.  Verder gebruikt Lee 360social.me om uit te vinden waar mensen online te vinden zijn en vervolgens Connectifier om contactgegevens te vinden. En dan is er ook nog een laatste tip, gebruik Check4Change om veranderingen in een bepaalde url te bewaken.

Geef een reactie