Vacature-aggregator Jobrapido benoemt Rob Brouwer en Warren Hammond

Logotype JobrapidoMonster oudgedienden Rob Brouwer (voormalig EVP Latin America and Developing Markets) en Warren Hammond (voormalig country manager Monsterboard) zijn gisteren benoemd als CEO resp. SVP Worldwide Sales bij vacature-aggregator Jobrapido. Als er ooit een teken aan de wand is geweest dat vacature-aggregatoren het van vacaturesites hebben gewonnen dan is dit het wel…

Maar wat hebben deze twee zwaargewichten in hemelsnaam bij een kleine speler als Jobrapido te zoeken?

We hoeven slechts naar het persbericht te kijken om te begrijpen dat we hier niet alleen met zwaargewichten maar ook met outsized ambities te maken hebben:

Brouwer will help advance Jobrapido’s strategic efforts as it seeks to become the leading global player in online talent acquisition.

Hammond joins the team with a focus on building a new worldwide solution-focused sales organization.

Toe maar…

Jobrapido is sinds begin van dit jaar onderdeel van Symphony Technology Group, nadat het avontuur van Evenbase geen succes bleek te zijn geworden. Bij de overname was er nog dit afscheidsbericht:

Jobrapido extends Symphony Technology Group’s existing position in the online recruitment market and Jobrapido will benefit from Symphony’s planned investment in its next wave of growth.

Jawel, en van die ambitie is nog niets verdwenen. William Chisholm (Managing Director at Symphony Technology Group):

Robert has a proven track record for creating high-growth businesses with matching results and bringing market-winning value propositions in highly competitive environments. We’re confident that his expertise will translate into exceptional growth for Jobrapido.

Exceptional growth? Maar hoe dan? Het klinkt bijna als Recruit, maar die heeft tenminste marktleider Indeed gekocht. Wat ga je met een me-too als Jobrapido doen? Nou, volgens Brouwer dit:

We’re looking forward to positioning Jobrapido as the leader in online talent acquisition solutions.

Huh? Ik hoop voor Brouwer en Hammond dat Symphony’s planned investment in its next wave of growth een hele forse zal zijn. Want om een vacature-aggregator tot een leader in online talent acquisition solutions om te vormen vraagt om heel wat meer dan een proven track record for creating high-growth businesses. Een zeer grote zak met geld is dan op zijn minst meer dan wenselijk.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

2 Comments