Faillissementen in september 2014

Nadat vorige maand een unicum voor 2014 kon worden gemeld (minder dan 20 faillissementen in een maand) is deze maand het beeld helaas weer een stuk negatiever. Want in de maand september is het aantal faillissementen weer toegenomen tot 21. Het aantal faillissementen kan van maand op maand sterk variëren, dus op zich zegt deze verandering nog niets.

En dat toont zich dan ook in de ontwikkeling van  het voortschrijdend jaargemiddelde. Verleden maand was het nog 21,9 maar ondanks de stijging van het aantal faillissementen in september is het jaargemiddelde gedaald naar 21,5. En dat is dus weer een lichtpuntje.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – september 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – september 2014

Voilà, de trendlijn loopt voor de derde achtereenvolgende maand naar beneden. Toegegeven, het gaat niet snel maar alle kleine beetjes helpen. Toch?

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie