Marktpenetratie people aggregators

Het is misschien moeilijk te lezen, maar voor zover mij bekend is het de eerste keer dat er iets cijfermatigs over de marktpenetratie van people aggregators is gepubliceerd. Ik heb overigens geen idee wat de betrouwbaarheid van deze informatie is.

Comparison people aggregator

 

De oudste aggregator (TheSocialCV, tegenwoordig omgedoopt tot Dice Open Web) heeft het grootste marketaandeel, gevolgd door TalentBin (by Monster) die als ik me niet vergis de op één na oudste people aggegator is. Opvallend genoeg wordt Entelo nog afgetroefd door Gild (Source?) en HiringSolved, hoewel het me niets zou verbazen als het marktaandeel van HiringSolved een ferme tik heeft gekregen als gevolg van hun LinkedIn blunder. Nieuwkomer 3Sourcing staat wel op de kaart, wat dus niet kan worden gezegd van Connect6, Connectifier, Swoop and Zeepex. En dan nog Identified (Recruit?), tegenwoordig onderdeel van Workday

Afijn, toch wel een interssant plaatje dacht ik zo.

Met dank aan Reza Atlaschi.

Geef een reactie