Trovit voor EUR 80 miljoen overgenomen door Next Co

Logotype TrovitNa Recruit is er een nu een tweede Japanse onderneming die een vacature-aggregator overneemt, Next Co. Maar waar Recruit nog zo’n $1,1 miljard voor Indeed neertelde kan Next Co. voor slechts EUR 80 miljoen Trovit overnemen. En Trovit is bepaald geen Indeed. Next Co. neemt Trovit dan ook niet over voor de vacature-aggregator, maar voor de huizenaggregator die Trovit ook is:

Our decision to acquire Trovit is based on our conclusion that having Trovit as a subsidiary will allow NEXT to
build a massive platform offering real estate and lifestyle information from across the world. This acquisition will  bring with it expertise in operating information websites worldwide at low cost, 20,000 content partnerships from  about 40 countries, more than 86 million property ad listings, and a base of 47 million unique site visitors per month.

Het ziet er dus eerder naar uit dat de vacature-aggregator Trovit zal wegkwijnen onder de nieuwe eigenaar. Of zou Next Co. dit onderdeel (en de auto-aggregator) alsnog in de verkoop doen? Waar Recruit (Indeed), LinkedIn (Bright), Monster (Gozaik) en Symphony Technology Group (Jobrapido) allen een vacature-agregator kochten om hun positie in de online recruitment markt (verder) uit te bouwen is voor vacature-agregatorTrovit naar alle waarschijnlijkheid geen glansrol beschoren. Het kan ook niet altijd feest zijn.

Geef een reactie