Welke werkloze jongeren zijn door Jeugd op zoek aan een baan geholpen?

Het is werkelijk bijzonder droevig gesteld met de jeugdwerkloosheid. Want als we kijken naar het aantal werkloze 15 – 25-jarigen dan was het aantal werkloze jongeren in september precies even hoog als het aantal in augustus; 107.000 werklozen. Let wel, dit is een niet voor het seizoen gecorrigeerd aantal. Nu kan je natuurlijk zeggen: maar wat is daar zo droevig aan? Nou, dit:

Resultaten Jeugd op zoek 2014

Het door onze ambassadeur Aanpak jeugdwerkloosheid, Mirjam Sterk, en Randstad opgestelde steunprogramma Jeugd op zoek heeft bijna 10.000 jongeren aan een baan geholpen. En desondanks is het aantal werkloze jongeren geen millimeter gedaald. Waardoor er dus eigenlijk 10.000 werkloze jongeren zijn bijgekomen…

Of zou het zo zijn dat er helemaal geen werkloze jongeren door Jeugd op zoek aan een baan zijn geholpen? Nee, dat is onmogelijk… Tenslotte was er verleden jaar ook geen enkele reden om te twijfelen aan de cijfers van dit marketingsteunprogramma

Geef een reactie

2 Comments
  • Joekie
    says:

    Ik woon samen, ben 19 jaar, en heb nu sinds 1.5 jaar thuis zitten met geen inkomen eindelijk de acceptatie gekregen om te kunnen jobshoppen. Letterlijk shoppen. Je kan bij de een beginnen hoop je. Maar je word er net zo hard uitgeschopt. Je bent jong, je hebt niet genoeg/tot geen ervaring. Laat staan dat je de kans krijgt! Ik heb ook vaste lasten. Ik moet ook kunnen leven!! Ik kan niet meer dan dat ik al gedaan heb. Ik heb schulden die ik niet kan afbetalen. Ik zag laatst een vacature , ik citeer: ” gezocht 18-24 jarig m/v met minimaal 10 jaar ervaring.” Ik ben naar binnen gestapt. Aangegeven dat ik wilde solliciteren. Flink op mijn tenen gestapt was mijn openings zin: ” weten jullie toevallig dat kinderarbeid is afgeschaft? Ik zou uw vacature toch nog even na kijken. Ik ben naar buiten gelopen met de werkgevers op mijn hielen. Ze hebben wel gelijk de vacature eraf gehaald. Alleen mijn zelfvertrouwen heeft weer een gigantische deuk gehad. Alweer!!! Geef aub een kans om die jeugdwerkeloosheid te kunnen Verminderen of ophouden!!!

  • Reza
    says:

    Mirjam Sterk is iig voor 2 jaar aan een goed betaalde, weinig inspannende PR baan geholpen, da’s ook winst! En Randstad heeft met subsidiegeld heel veel reclame voor het eigen merk gemaakt, ook niet mis toch. Ach, die werkloze jongeren, die redden zich wel.