Faillissementen oktober 2014

FaillissementenNadat vorige maand weer naar meer dan 20 faillissementen waren gestegen is de teller in oktober stil blijven staan op 10 faillissementen. Verreweg het laagste aantal van dit jaar en dus reden voor een heel klein feestje. Klein, omdat het aantal faillissementen van maand op maand sterk kan variëren, maar een feestje omdat met deze daling de index voor het eerst sinds augustus 2013 weer eens onder de 22 is gedoken.

En daarmee lijkt de derde piek van het aantal faillissementen definitief achter ons te liggen. Een piek die qua hoogte zo’n beetje tussen de enorme piek van 2009 en de aanzienlijk lagere piek van 2012 in ligt. Geen triple dip (vooralsnog) maar wel een triple piek.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – oktober 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – oktober 2014

Voilà, de trendlijn gaat duidelijk naar beneden en dat moet reden zijn voor vreugde binnen de sector. Als nu maar niet iedereen weer gaat denken dat de bomen de hemel in gaan groeien, want dat is niet aan de orde.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie