Faillissementen in november 2014

FaillissementenVoor de tweede achtereenvolgende maand is het aantal faillissementen maar net in de dubbele cijfers beland. Net als vorige maand komt het aantal faillissementen voor november uit op 10. Niet verbazingwekkend natuurlijk met de vacaturevolumes van de laatste tijd, maar tegelijkertijd ook zeer positief sector arbeidsbemiddeling.

Hierdoor is de ontwikkeling van  het voortschrijdend jaargemiddelde verder gedaald en op exact 20 faillissementen per maand gemiddeld uitgekomen. En da’s natuurlijk nog altijd best veel. Nou maar hopen dat de trendlijn een tijdje blijft dalen.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – oktober 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – oktober 2014

De piek zijn we nu ruim voorbij, maar van mij mag die daling wel wat sneller gaan, tenslotte blijft het niet eeuwig mooi weer.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie

5 Comments
 • Maarten Wienbelt
  says:

  Ps Marc,  je leest ook Flenieuws en ziet de Abu noodkreten uiten en de NBBU opeens brokers integreren. It’s to little to late ,Asscher heeft de arbeidsmarkt gesnookerd en het positieve is dat Asscher de tussenpersoon lees ruis sloopt. Jammer dat dit mijn vak was ik moet het anders aanpakken. Fijne wedstrijd!

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Marc praat eens met de belastingdienst over deze sector. Het is klaar of ze verduurzamen en gaan ook een fase c of fase 4 contract aan of ze blijven permanent een draaideur met het UWV. De whk premies slopen de sector maar eerlijk over later is men niet. Qua IFRS regelgeving zouden beursgenoteerde bedrijven een voorziening moeten treffen voor ziek uit dienst en wia wga indicaties. Of 2.1 miljard lucht, lees, goodwill rampstad dan kan redden weet ik niet. De vermogens van deze bancaire personeels voorzienings vennootschappen kloppen niet. Het aantal failliete bedrijjven dat bewust niet registreerd en de markt verder kapot maken en dus fraudeert is veel groter. Wanneer je tijd hebt bel me voor een afspraak.

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Waarom? Je hebt een hekel aan ronkende onzin. Via drimble kun je eenvoudig bijhouden dat deze gegevens niet kloppen. Zoek de aantallen zelf op of vraag om advies. Maar voorkom de situatie waarin jezelf ronkende onzin verkondigt.