Faillissementen in december 2014

FaillissementenHelaas is in de afgelopen maand het aantal faillissementen niet voor de derde achtereenvolgende keer op 10 beland. Integendeel, het aantal faillissementen schiet weer omhoog naar de 21. Maar de variatie per maand is traditioneel zeer groot, dus van zo’n aanzienlijk hoger getal hoeven we niet te schrikken.

Wat wel vervelend is, de trendlijn van het voortschrijdend jaargemiddelde is hierdoor niet verder gedaald maar exact gelijk gebleven. En dat is wel vervelend, want die trendlijn blijft hierdoor op een gemiddelde van 20 faillissementen per maand staan. En daar mogen we nog altijd van schrikken…

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – december 2014

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – december 2014

Zo’n vlak stuk van de trendlijn is altijd vervelend, want er is ineens onzekerheid.Gaat de trendlijn binnenkort weer dalen of slaat de dalende trend om in een stijging? Niemand die het weet dus we zullen gewoon rustig moeten wachten.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie

1 Comment