XING koopt vacature-aggregator Jobbörse

Logo en logotype JobbörseXING maakte gisteren bekend dat zij alle aandelen van Intelligence Competence Center AG heeft overgenomen voor een bedrag van EUR 6,3 miljoen. De meest bekkende asset van het overgenomen bedrijf is vacature-aggregator Jobbörse.com. Thomas Vollmoeller, CEO van XING zegt het volgende over deze overname:

We’ll be able to offer our users far more and a greater range of job ads. This will boost our members’ chances of finding the right job for their lifestyle. On top of that, non-members will benefit from XING Jobs.

Maar Jobbórse is niet de enige asset van het overgenomen bedrijf:

By acquiring Intelligence Competence Center AG, XING is also taking over the company’s sophisticated search technology, which currently searches around 15 million domains, including more than 1.5 million corporate sites.

En die technologie is ongetwijfeld zeer interessant voor XING.

Vollmoeller zegt over deze technologie het volgende:

We’ve got a lot of ideas as to how we can help our members find a job that meets their career plans and general lifestyle. We intend to use the technology we’re acquiring today not just to provide XING members and users with a range of different jobs, but in our usual transparent manner that’s exclusive to XING. Today’s experts can’t be dazzled by expensive careers pages and glossy brochures when looking for new career opportunities. They want to know what it’s really like at the company and take a look behind the scenes before submitting an application. They expect transparency on the labour market, and we deliver it.

En het betekent onder meer een combinatie van de via de zoektechnologie gevonden vacatures met informatie over het bedrijf via de door XING overgenomen werkgeversvergelijker Kununu. Op Jobbörse zijn hiervan al voorbeelden te vinden:

image

Hiermee wil XING een goed (lees: beter) alternatief voor werkgeversvergelijker Glassdoor stellen. Tenslotte heeft Glassdoor haar aandachtsgebied recent richting de DACH-markt uitgebreid. En Glassdoor is met $161,5 miljoen in funding een partij om rekening mee te houden. Hoewel, XING weet zich al jaren LinkedIn van het lijft te houden in de DACH-markt en mogelijk kan zijn dat kunstje herhalen met Jobbbörse en Kununu. Op wereldschaal zou het equivalent kunnen worden gerealiseerd indien LinkedIn zowel Indeed als Glassdoor overneemt.

Overigens heeft deze overname mogelijk ook impact op XING’s Talentmanager (XTM) product. Talentmanager maakt gebruik van Textkernel’s vacatureparsingtechnologie. Het risico bestaat dat met deze overname XING de eigen technologie ook binnen  XTM gaat inzetten.

De ontwikkeling die XING doormaakt is zonder meer interessant te noemen. Klein Duimpje op wereldschaal maar een zeer sterke speler in de DACH-regio. Een speler die LinkedIn, Glassdoor en Indeed kopzorgen zal blijven bezorgen. Ik ben zeer benieuwd hoe deze markt zich voor deze global players gaat ontwikkelen. Landenmanagers van LinkedIn, Glassdoor en Indeed in het Duitssprekende deel van de wereld hebben een zeer forse uitdaging voor de boeg.

Geef een reactie