Dice Open Web doet het goed. Volgens Dice

Logotype DiceHet afgelopen jaar was een belangrijk jaar voor Dice Open Web, de people aggregator van vacaturesite Dice. De groei van Dice Open Web was één van de belangrijkste initiatieven, en tijdens de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal van 2014 werd er enige informatie gegeven over de resultaten.

Dice heeft eind 2014 in totaal 700 betalende klanten voor Open Web. Voor klanten die Open Web als een aanvulling op andere recruitmentdiensten hebben afgenomen is het bedrag $3.500 per jaar, klanten die alleen Open Web afnemen moeten $5.000 per jaar betalen. En daarmee is de omzetbijdrage van Open Web voor Dice eenvoudig te berekenen, tussen de $2,5 – $3,5 miljoen op jaarbasis.

Met een jaaromzet van een slordige $263 miljoen is de bijdrage van Open Web van weinig betekenis. Maar in de analyst call naar aanleiding van de kwartaalcijfers werd maar liefst 23 keer Open Web genoemd, waarmee de betekenis van deze toepassing ineens in een ander daglicht komt te staan.

En John Roberts (CFO Dice) verwoorde het belang van Open Web tijdens die analyst call als volgt:

In Q4 customers spent on average $1,070 per month, up 6% year-over-year as customers continued to increase their levels of service. Given the significant growth of Open Web over the year this now accounts for nearly half of the year-over-year increase in average revenue per customer during the quarter.

Met andere woorden, Open Web zorgt voor meeromzet bij bestaande klanten en dat is voor Dice een zeer aantrekkelijke ontwikkeling.

Ondertussen heeft Dice drie verschillende smaken van Open Web, voor Dice.com, voor de IT Job Board en voor eFinancial Careers. De Open Web versie voor de financiële vertical toont ook nieuwe functionaliteit, Skills burst:

Skills burst is a new feature that was introduced in this deployment of Open Web that uses data we’ve accumulated from Open Web together with our own proprietary data about relations of skills. This enables clients to see the skills clusters of candidates in a highly interactive and visual format.

Sklls burst toont skill (categorieën) in een pie-chart waarmee selecties kunnen worden gemaakt op skills of groepen van skills. Een waardevolle ontwikkeling met een interessante interactie waar ik op dit moment echter de voorbeelden schuldig moet blijven. Hopelijk kan ik in komende weken Skills burst in werking tonen.

Geef een reactie