NuWerk = Monsterboard+

Logo NUwerkTwee maanden geleden maakten Sanoma en Monsterboard hun samenwerking bekend waarbij NUwerk voortaan als een extra outlet voor alle vacatures van Monsterboard zou gaan dienen. En volgens het gezamenlijke persbericht van beide partijen zou dat voor iedereen voordelen bieden:

Hiermee vergroot Monsterboard in één klap haar bereik en NU.nl biedt bezoekers op haar plaats meer vacatures op NUwerk. De twee sterke online merken bieden hiermee zowel werkzoekenden als werkgevers extra toegevoegde waarde

Maar er is een onverwacht extra voordeel, want zoals nu blijkt is met de combinatie van de functionaliteit van NUwerk en de vacatures van Monsterboard een betere website ontstaan dan Monsterboard. Een soort Monsterboard + dus.


Homepage
Dit is de homepage van NUwerk:

image

Het is per direct duidelijk dat NUwerk door Monsterboard wordt gevoed, maar dat Powered by Monsterboard vind ik wel apart. De site wordt misschien gehost door Monsterboard en van vacatures voorzien, maar de functionaliteit is die van NUwerk. En dat laatste en verrassende extraatjes op.

Allereerst is er natuurlijk de mogelijkheid om door vacatures per branche te bladeren, een functionaliteit die Monsterboard op haar homepage achter een link verbergt met een ongelofelijk complexe user experience. Een aanvullende extra, die Monsterboard jaren geleden van haar eigen site heeft verwijderd, is het aantal vacatures per branche. Via NUwerk kan je nu het aantal vacatures op Monsterboard weten, een mogelijkheid die Monsterboard zelf dus niet biedt. Heel bijzonder…

Maar er is meer, en dat wordt duidelijk als je naar een pagina met zoekresultaten gaat.

Zoekresultaat
Allereest het zoekresultaat bij Monster:

image

Een bijzonder magere zoekresultaatpagina waar ik als gebruiker aan mijn lot wordt overgelaten. Monsterboard biedt geen mogelijkheid om het zoekresultaat te verfijnen, het enige wat ik hier kan doen is het zoekresultaat te sorteren (op relevantie (?), publicatiedatum (??) en salaris (slecht gevuld). Zeer waardevol…

O ja, ik kan ook uitgebreid zoeken en dat brengt me naar een aparte pagina met meer zoekmogelijkheden dan alleen de quick search. Dit is een best practice die al vele jaren geleden is achterhaald door faceted sarch. Monster(board) loopt op dat gebied dus ferm achter de muziek aan.

Ter vergelijking een zoekresultaatpagina van NUwerk:

image

Dit ziet er beter uit dan op Monsterboard, hoewel de hoeveelheid verticale real-estate die per vacature wordt ingenomen natuurlijk krankzinnig hoog is. Maar NUwerk biedt zowel bij de quick search functie boven het zoekresultaat als bij facets aan de rechterkant van het zoekresultaat mogelijkheden ter verfijning. NUwerk laat alle mogelijke waarden per facet zien wat vrij onhandig is (zoals hierboven ook duidelijk wordt) maar ik kan hier veel meer. Dit wordt duidelijk als ik de extra zoekopties openklap en even de facet voor branches wat laat inkrimpen (lang leve Snagit):

image

Ik kan dus mijn zoekresultaat verfijnen via branche, opleidingsniveau, type dienstverband en ervaringsniveau en ik kan ook zoeken met extra criteria (Bedrijfsnaam, straal (om locatie/postcode), branche, beroep en type dienstverband.  Dat geeft een fors aantal mogelijkheden binnen de pagina met het zoekresultaat in vergelijking met Monsterboard. Wat NUwerk in tegenstelling tot Monsterboard niet biedt is de mogelijkheid om het zoekresultaat te sorteren. Verder laat NUwerk ook geen irritante spotlight vacature als eerste zien, waarmee Monsterboard bezoekers lastig valt omdat haar klant daar nou eenmaal meer voor heeft betaald.

Conclusie
De samenwerking van Sanoma en Monsterboard heeft onbedoeld (?) als resultaat dat NUwerk een betere site is geworden om Monsterboard vacatures mee te bekijken dan Monsterboard zelf. En voortaan kan iedereen ook weer zien hoeveel vacatures er nou eigenlijk op Monsterboard staan. Via NUwerk…

Geef een reactie