Monsterboard ontsnapt niet aan ontslagronde

Monster vlagBijna twee weken geleden was er de aankondiging tijdens de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal:

Monster today announced a series of cost savings initiatives to reduce costs globally while continuing to support our new strategy. The initiatives currently include a global workforce reduction of approximately 300 associates, or 7% of its full-time staff, consolidation of certain office facilities, and continuing discretionary-spending and office and general expense controls.

En gisteren was het dan zover voor 13 medewerkers bij Monsterboard. Ik weet niet of dit 7% van het aantal medewerkers in Nederland is en evenmin of hiermee voor Nederland ook deze ontslagronde voorbij is.

Ik heb contact gezocht met Gianvittorio Zandoni (Managing Director Monsterboard) die weliswaar het aantal ontslagen niet wilde bevestigde maar wel de volgende reactie gaf:

2014 was een belangrijk jaar voor ons, waarin we onze nieuwe strategie hebben geïntroduceerd. Monster is nu volop in beweging om onze veranderende prioriteiten beter af te stemmen op de opbouw van onze organisatie. Dit geldt ook voor de Nederlandse organisatie.  Onze wereldwijde focus is het optimaal inrichten van onze organisatie om onze kernopdracht zo goed mogelijk te vervullen: het verbinden van mensen aan banen, altijd en overal. 

Het aanpassen van onze organisatie is een noodzakelijke stap om deze transformatie mogelijk te maken.  Monster is op zoek naar een grotere wendbaarheid om sneller in te springen op snel veranderende behoeftes van onze klanten.  Dit betekent dat we een aantal veranderingen in onze organisatie hebben aangebracht om meer focus te creëren. Ook de Nederlandse organisatie is hier helaas door getroffen, met name in ondersteunende afdelingen. Dit is een beslissing waar niet lichtzinnig over gedacht wordt, maar die we zien als een essentiële stap om onze doelen te bereiken.

Er zijn dus inderdaad ontslagen bij Monsterboard gevallen. Het is voor Monsterboard te hopen dat kleiner daadwerkelijk meer wendbaarheid geeft. En dan nog is men volledig afhankelijk van de strategie van Monster en daar is de afgelopen jaren niet al teveel van terecht gekomen.

Geef een reactie