UWV voldoet aan hoge eisen

fokkeensukkeUWV voldoet aan hoge eisen

De arbeidsmarkt in Nederland is onfatsoenlijk. Een van de symptomen hiervan is dat ouderen, productiever dan jongeren, moeilijk aan de bak komen. De wet Werk en Zekerheid heeft ten doel de arbeidsmarkt fatsoenlijk te maken. Wat betekent dit voor onze oudere sollicitant?

Probleem

Op onze vacature voor support-medewerker kwamen veel reacties. Veel toptalenten, uitmuntend gekwalificeerden en ander gespuis. En een vrouw van, schrik niet, ouder dan 50. Ze had niet verwacht uitgenodigd te worden op gesprek. Haar cv, echter, was het enige van de stapel dat niet vol lucht zat. In het eerste gesprek bleek ze maar één doel voor ogen te hebben. Zichzelf onmisbaar maken voor ons bedrijf. Haar wilden we wel een fatsoenlijk voorstel doen, maar ja, koudwatervrees. Twee maanden proeftijd, dat zou ons over de streep halen. Helaas, de wet Werk en Zekerheid verbiedt zulks, sinds begin dit jaar.

Probleem

Wachten op de wetgever om ons probleem op te lossen werd van alle kanten afgeraden. Dan maar naar de organisatie die mensen aan werk helpen tot kerntaak heeft, het UWV. Zij hebben immers ervaring met mensen die hoge eisen stellen aan dienstverlening van de overheid en die gemakkelijk toegankelijke dienstverlening op maat willen. Als een ware Don Quichote bel ik op.

Oplossing

UWV, goedemiddag. Ja, hallo, met ons. Wij willen twee maanden proefplaatsing, interesseert mij niet hoe jullie het voor elkaar krijgen, als je maar binnen 8 weken toestemming geeft.

Epiloog

De dame die ons bij het UWV te woord stond gaf aan dat het UWV een proefplaatsing van twee maanden toe kan staan, mits we een formulier invullen. Ja, hoor daar gaan we. Administratieve molen. Tegen beter weten in vulden we het formulier in. Meteen in de bus gegooid bij ons UWV-regiokantoor. Dezelfde dag reactie. We waren vergeten te vertellen over wie het ging. Prima. Per mail extra gegevens gestuurd. Dezelfde dag nog reactie. U heeft het verkeerde formulier ingevuld. We hebben het doorgestuurd naar de juiste afdeling. De volgende middag lag er een brief in onze brievenbus met toestemming.

Conclusie

Geef een reactie

1 Comment