Connectifier is er bepaald niet beter op geworden

imageMedio 2013 kwam social cross-referencing tool Connectifier op de markt. Ondertussen is Connectifier geëvolueerd tot de meer serieuze klasse der people aggregators maar enkele dagen geleden bleek dat ze hun nederige afkomst niet hebben vergeten. Ik had me blijkbaar ergens aangemeld want ik kreeg een mailtje met onderstaande tekst

Thank you for signing up for Connectifier— a powerful browser extension that provides email addresses and phone numbers for the people whose profiles you view on sites like LinkedIn, Github, Twitter, and more.

You and your team can now start an extended trial by using the following link. Please note that our Search product which allows you to use a variety of filters to find emails, phone numbers, personal websites, and social profiles for millions of people is also available for a trial if you contact our sales team at sales@connectifier.com

Download here: https://www.connectifier.com/download

We would love to get some of your thoughts and feedback once you’ve had a chance to use the tool for a while.

Nou, ik ben gek op het geven van feedback, En hoewel Connectifier weliswaar heel erg fout is kon ik de verleiding niet weerstaan om de plugin te installeren.

Om van de plugin gebruik te maken moet ik me nog altijd registreren met een email adres en een wachtwoord. Maar daarvoor krijg ik, overigens volledig ongevraagd een dashboard voor, maar daarover later meer.

Het blijft nog altijd bijzonder ingewikkeld om Connectifier aan de praat te krijgen. Het lukt me bij toeval doordat ik op Linkedin op mijn eigen profielpagina zat. Plotseling kwam Connectifier tot leven en bood mij onderstaand hilarisch overzicht in een sidebar aan:

imageJawel, mijn jongste dochter zal zich waarschijnlijk in een cupcake verslikken bij het zien van dit Monster van Frankenstein profiel.

Connectifier presteert het om de online profielen van mijzelf en mijn dochter naadloos tot één profiel te combineren. Lachwekkend slecht natuurlijk, maar daar stopt het niet. Want los dit Monster van Frankenstein profiel is de informatie ook verouderd. Zo ben ik al enige tijd geen co-founder van 360social meer. Blijkbaar put Connectifier uit de oude doos bij het samenstellen van deze sidebar.

En daar blijft het niet bij, want Connectifier zuigt zonder mijn toestemming ook mijn contactinformatie en werkhistorie uit LinkedIn.

Onderaan de Connectifier sidebar staat overigens een interessante tekst:

image

Maar als ik op de Profile not accurate? link klik krijg ik dus Nevermind, profile is OK. te zien. Maar mijn profiel is not OK! Connectifier prakt zonder blikken of blozen meerdere profielen in elkaar! Knoeiers…

Ik kan natuurlijk op de We’d love your feedback banner klikken, maar dan hoef ik er geen blog posting aan te wijden. Dus ga ik er maar vanuit dat Connectifier goed luistert naar wat er op het wereldwijde Interwebs over hen wordt getoeterd.

 

 

 

 

Maar zoals ik al aangaf is er meer. Er is namelijk een dashboard op de Connectifier site waar ik mijn eigen zoekacties kan terugzien. En daar zie ik dit:

SNAGHTML35ce24f8

Afgezien van het feit dat ze de profielen van mijn dochter en mijzelf hebben vervlochten (en mijn hoofd twee keer zo dik hebben gemaakt), heeft Connectifier dus allerlei detailinformatie opgeslagen. En Connectifier heeft ook email adressen en mijn mobiele nummer. Allemaal zonder enige vorm van toestemming uit LinkedIn geroofd. Ongetwijfeld door te piggybacken op mijn bezoekje aan LinkedIn. En die informatie kan Connectifier vervolgens te gelde maken via hun people aggregator product. Een fijne strategie…

Conclusie
Connectifier is nog altijd behoorlijk fout en tegelijkertijd is hun plugin een stuk slechter geworden in vergelijking met anderhalf jaar geleden. O ja, Connectifier werkt nu wel op veel meer sociale netwerken dan anderhalf jaar geleden. Maar mogelijk help je ze daarmee onbedoeld nog veel meer informatie achter je rug te vergaren. Overigens lijkt Connectifier met haar plugin collega people aggregator HiringSolved met hun cross-referencing tool Prophet naar de kroon te steken. Misschien kunnen deze twee bedrijven een wedstrijd doen wie de meeste Monster van Frankenstein profielen kan maken.

Geef een reactie