Linkedin de alles in één tool

De afgelopen periode heeft Linkedin weer flink aan de weg getimmerd om de alles in één tool voor de arbeidsmarkt te worden. Lynda.com is door Linkedin gekocht. Lynda.com is een groot Amerikaans E-learing platform. Linkedin gebruikers zouden met de integratie van Linkedin en Lynda bij iedere carrière switch of stap kunnen adviseren welke stap daar voor nodig is en direct de relevante cursus kunnen aanbieden. Alle data zijn in de linkedin databases opgesloten. Weer een stap dichterbij het volgende plaatje.

clip_image002

Business klanten kunnen de resource gaan plannen met Linkedin. Linkedin wordt niet alleen een ATS maar waarom ook niet het personeelsmanagement systeem. Natuurlijk er moet nog wat gesleuteld worden en er moet nog wat worden gekocht, maar waar een wil is is een weg.

Misschien bent u nog niet enthousiast en ziet u beren op de weg als bijvoorbeeld; taal, lokalisatie en privacy. Komt tijd komt raad en het hoeft niet morgen klaar te zijn. Linkedin communiceerde nog een andere vernieuwing eentje die sneller effect zal hebben. Kleiner maar ik denk erg effectief.

LinkedIn Elevate is in Amerika gelanceerd en is volgens Linkedin ook in Nederland in de zomer beschikbaar. LinkedIn Elevate zal bedrijven in staat stellen om hun content door medewerkers sneller over het Linkedin platform te verspreiden. Medewerkers gaan nog meer hun bedrijf op social media vertegenwoordigen. Recruitment en marketing zullen direct de mogelijkheden herkennen. Referral tooltjes zullen minder blij zijn.

Het risico van dit alles blijft natuurlijk wat de gebruikers er van vinden. Voelen zij zich gemanipuleerd of alléén maar geprikkeld om meer op hun sociale netwerken aanwezig te zijn. Voor consultants die snappen hoe het werkt en kan worden toegepast, breken er weer interessante tijden aan, maar als gebruiker speelt er altijd maar weer de vraag “vind ik het nog wel leuk”.

Geef een reactie