Faillissementen in april 2015

FaillissementenIn april is het aantal faillissementen weer onder de grens van 20 gedoken. Met 18 faillissementen is dat 2 minder dan vorige maand. Hierdoor blijft 2015 een stuk beter dan de eerste vier maanden van vorig jaar, toen we ondertussen al op 89 faillissementen stonden. Nu staat de teller stil op 70. Dat is nieuws om vrolijk van te worden.

Ondertussen zitten we op een gemiddelde van ruim 17 faillissementen per maand, weliswaar een enorm eind verwijderd van het laagterecord in 2008 (met iets minder dan 6 faillissementen per maand, maar ook aanzienlijk lager dan de piek in 2009, toen er bijna 27 faillissementen gemiddeld  per maand werden geregistreerd

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – april 2015

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – april 2015

Wat mij betreft mag de daling sneller verlopen, maar het beeld is hoopgevend.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie