ChinaHR alweer in andere handen

Logo en logotype ChinaHRDe Chinese vacaturesite ChinaHR is na een kort verblijf bij Saongroup nu in handen van online classifieds site 58.com. Begin 2013 nam Saongroup ChinaHR nog over van Monster (voor een bedrag van $30 miljoen, terwijl Monster in 2008 bij de overname nog $243 miljoen had betaald…). Na de overname van Saongroup door StepStone eind 2013 ging de Chinese operatie van Saongroup apart verder, onder de naam HRChina. Een bijzondere ontwikkeling die door de toenmalige Saongoup co-eigenaar Leslie Buckley als volgt werd omschreven:

Our focus going forward is now on the Chinese operation, in which we have invested heavily over the past six years and which has seen very significant growth.

“We recently acquired ChinaHR from Monster and are now the clear number three in the market.  Our objective is to continue to grow the business rapidly in China, which has been operating on a different parallel strategy to the remainder of the Group.

Maar blijkbaar is dat geen succes gebleken. De overname door 58.com kwam nadat ChinaHR in financiële problemen was geraakt.

Voorafgaand aan de overname door Saongroup verrichte Monster overigens een massale ontslagronde, waarbij 54% van de 400 man ontslag werd aangezet. Het ontslagen personeel kon rekenen op een fatsoenlijke ontslagvergoeding:

The dismissed staff will be compensated with N+3 monthly salaries (N equals numbers of working years at ChinaHR), according to a Sina Tech report. Pregnant staff members will get an extra 24 months of salary.

Naar nu blijkt is er bij de overname door 58.com wederom een massale ontslagronde geweest, met minder goede condities dan begin 2013:

According to the letter, the workers will receive N+2 compensation, N being the number of months a worker has stayed in the company.

Geef een reactie