Adzuna probeert crowdfunding

Vacature aggregator Adzuna heeft reeds drie ronden van funding achter de rug waarbij het bedrijf in totaal GBP  2,8 miljoen wist op te halen. En nu is Adzuna blijkbaar weer op zoek naar geld, maar dit keer probeert het bedrijf het via crowdfunding. Op de site Crowdcube is hun ‘pitch’ te vinden, tezamen met het  bedrag dat ze wensen op te halen, GBP 1,5 miljoen in ruil voor nog geen 6% van de aandelen:

Adzuna op Crowdcube

Er zijn ondertussen al 21 partijen die blijkbaar een toekomst zien in Adzuna, waarbij de grootste ‘donatie’ (GBP 200K) waarschijnlijk van één van Passion Capital komt, de investeerder die al in de drie eerdere rondes in Adzuna heeft geinvesteerd. Het lijkt me een uiterst riskante investering, maar wie weet is er ruimte naast Indeed, SimplyHired. talloze andere pure play vacature aggregatoren en natuurlijk de aggregatoren van de grote jongens, met LinkedIn en Monster voorop.

Uit de condities van deze crowdfunding actie blijkt Adzuna zichzelf een slordige EUR 35 miljoen waard te vinden. Een fors bedrag…

Geef een reactie