Faillissementen in mei 2015

FaillissementenIn mei is het aantal faillissementen plotsklaps onder grens van 10 faillissementen per maand  gedoken. Met slechts 9 faillissementen is dit het laagste aantal in meer dan twee jaar (in februari 2013 kwam het aantal faillissementen voor die maand uit op 7). Een zonnige opsteker!

Ondertussen zitten we op een gemiddelde van ruim 16 faillissementen per maand, en daaarmee valt het gemiddelde aantal faillissementen per maand met bijna tweee punten. Dat is de scherpste daling sinds november 2009, toen het gemiddelde met maar liefst 2,7 daalde.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – mei 2015

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – mei 2015

Het herstel van de branche maakt een duidelijke versnelling door en dat is goed nieuws voor alle (overgebleven) intermediairs.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie