DHI Group gesommeerd door activistische aandeelhouders

Logotype DHI GroupActivistische aandeelhouders hebben DHI Group (thuisbasis van people aggregator Open Web (voorheen TheSocialCV) envacaturesites Dice, OilCareers, IT Job Board alsmede een serie andere verticals) de maat genomen en die te klein bevonden. Barington Capital Group en Ancora Advisors vinden de waardering van DHI Group te laag en denken dat een verkoop de beste optie is voor de aandeelhouders:

[…] Barington and Ancora state that they strongly believe that a sale of the Company is the best way to maximize value for shareholders, given the considerable gap between the Company’s current market price and its private market valuation as well as the operational challenges the Company has had under its current management team.

Barington en Ancora stellen dat DHI Group te laag wordt gewaardeerd, dat de groei van omzet en klanten achterblijft en dat acquisities niet optimaal zijn begeleid. En het bestaande management is volgens de beoordeling van Barington en Ancora niet in staat om deze zaken te verbeteren waardoor verkoop als enige optie overblijft. Als het zover komt ben ik benieuwd of DHI Group al dan niet in delen wordt verkocht.

Geef een reactie