Faillissementen in juni 2015

FaillissementenIn juni is het aantal faillissementen weer net zo snel van onder grens van 10 faillissementen naar boven geschoten. Maar met 16 faillissementen is het nog altijd een redelijk aantal, waarbij ondertussen het voortschrijdend gemiddelde op vrijwel hetzelfde niveau is uitgekomen: 16,3. We kunnen het dus van de zonnige kant blijven bekijken.

Als we echter naar een niveau van voor de financiële crisis willen dalen dan zal er nog heel wat moeten gebeuren. Het betekent dat we op een gemiddeld aantal faillissementen van minder dan 10 faillissementen per maand terecht gaan komen. En dat vraagt om nog veel zonniger economische omstandigheden.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – juni 2015

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – juni 2015

Een fraaie neerwaartse trendlijn sinds eind 2013 met als belangrijkste vraag: how low can we go?

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie