IT Job Board wijzigt naam in Dice

Eind 2013 nam het toenmalige Dice Holding (tegenwoordig DHI Group) de niche-vacaturesite IT Job Board over van SThree. En nu wordt IT Job Board ten grave gedragen, als is het alleen maar in naam. Want voortaan zal de site onder de naam Dice door het leven gaan. En dat ziet er zo uit op de Nederlandse site:

image

En dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden voor de rebranding:

[…]  the rebrand better positions Dice to expand relationships with global clients and, in an increasingly competitive U.S. market, meet the growing needs of clients by offering international solutions.

En dan is er ook nog deze toezegging:

Dice will also roll out its version of Open Web, a big data recruiting service that sources public information from more than 130 professional and social media sites, and creates professional profiles of individuals that are optimised for recruiters and hiring managers.

Zo’n anderhalf jaar geleden speculeerde ik al op de te verwachten komst van Dice Open Web (het voormalige TheSocialCV) naar Nederland. En hoewel er tussentijds meerdere signalen zijn geweest van een naderende lancering is dat tot op heden loos alarm gebleken. Hopelijk gaat DHI Group er na deze naamswijziging nu eens haast mee maken. Het wordt ondertussen de hoogste tijd.

Geef een reactie