FindThatLead is niet zo goed in het vinden

FindThatLeadVia YouTube struikelde ik over FindThatLEad, een Chrome (en IE) plugin waarmee ik business emails en social information from LinkedIn zou moeten kunnen vinden. Dat klinkt als een soort social cross-reference tool zoals de pure plays Rapportive, Rapporto, Vibe, Falcon, 360social, Prophet, Riffle of of de plugins die door people aggregators worden geleverd, zoals Social Lookup van TalentBin (by Monster), Button van Entelo, Open Web Chrome Extension van Dice (Open Web), en de plugins van Connectifier, 3Sourcing, Connect6 en CareerBuilder Edge.

Inderdaad, een behoorlijk drukke niche, hoewel er met name onder de pure-play cross-reference tools ondertussen al wel de nodige slachtoffers lijken te zijn gevallen. Hoe dan ook, als je als plugin in deze niche wil toetreden kan je maar beter een indrukwekkende functionaliteit beschikbaar hebben. De vraag is dus of FindThatLead aan die voorwaarde voldoet. Tijd voor een korte test.Homepage
Dit is een compilatie van de homepage van FindThatLead:

image

Duidelijke taal dacht ik zo. Maar tegelijkertijd ook knap teleurstellende taal. Want begrijp ik nou goed dat FindThatLead alleen binnen LinkedIn werkt? In de eerste plaats zou dat wel heel beperkt zijn, gegeven de talloze social cross-reference tools die naast (of zonder) LinkedIn  een inzicht geven in het online profiel van een persoon op vele andere sites. Ten tweede betekent een focus op alleen LinkedIn dat de levensduur weleens bijzonder kort kan zijn. Op het moment dat FindThatLink op de radar van LinkedIn komt is het waarschijnlijk einde verhaal.

En dit is wat FindThatLink doet:

image

Ik kan inderdaad alleen binnen LinkedIn de plugin gebruiken, en dan alleen nog op de profielpagina van een specifieke persoon. Dat is wel heel beperkt. Maar het wordt nog vel erger…

Want dit krijg ik te zien als ik naar de profielpagina van één van mijn eerstelijns contacten ga, en vervolgens op de FindThatLead icoon klik:

image

Ik krijg een pop-up waar de voor- en achternaam en een site zijn ingevuld en vervolgens moet ik dan nog op een knop Get Contact klikken. Waarom krijg ik niet meteen die contactgegevens te zien? Een extra klik is toch volledig overbodig?

Maar goed, met tegenzin klik ik op de knop om vervolgens dit te zien:

image

En dat is alles wat FindThatLead te bieden heeft…

Overigens heeft FindThatLead niet met 100% zekerheid een mailadres kunnen vaststellen; het geeft een email adres met 25% zekerheid. Hoe dat getal tot stand komt weet de site helaas niet te melden, maar een korte blik op de contactgegevens van Walter Hueber toont de akelige werkelijkheid:

image

FindThatLead heeft niet het juiste email adres weten te vinden… Dat is wel heel armoedig…

In de drie pogingen die ik met FindThatLead heb gedaan kreeg ik één keer 0%, één keer 100% en bovenstaande 25%. Een zodanig armoedige score dat ik de plugin meteen maar weer heb verwijderd. Ik ben alleen benieuwd of FindThatLead aan de achterkant nog altijd met mij kan meekijken als ik in LinkedIn rondstruin.

Gezien de resultaten is het opvallend dat FindThatLead funding weten te bemachtigen, ook al is het maar een beetje (EUR 150.000). Die funding dateert van november 2014, dus daar zal ondertussen niet al teveel meer van over zijn.

Conclusie
FindThatLink is een zeer beperkte en behoorlijk armoedige social cross-reference tool. Eigenlijk is het helemaal geen social cross-reference tool. Sterker nog, het is eerlijk gezegd ook geen tool. Want wat kan er ik er nou helemaal mee vinden?

Geef een reactie

1 Comment