#SOSUEU: Irina Shamaeva

Irina ShamaevaDe komende sessie is er eentje waar we het niet over sourcers gaan hebben maar over sourcing. Het echte werk dus. En wie anders dan Irina Shamaeva (de queen of hacks,) kan ons daar het beste over bijlichten?. De titel van haar praatje is: Elements of Sourcing Mastery.  Wie wil dat nou niet? En wat gaat ze ons precies vertellen? Nou, dit:

In this session, Irina will combine a run-through on major technology and sites changes affecting sourcing with explaining selected hands-on productive sourcing techniques. Attendees will need to promise not to repost these sourcing secrets publicly!

Damn… wat moet ik nu doen. Stoppen met bloggen of Irina’s verzoek negeren?

Enkele hands-on tips van Shamaeva, die wel gedeeld kunnen worden:

  • Google likes Boolean search string less than before: short/easy string are better. OR statements (especially long OR statements) lead to less targeted resuts
  • Google cv/resume search. De meeste resultaten zijn documenten van social media, maar met Google (en Bing) image search krijg je wel cv’s te zien! Als je vervolgens alleen zwart/wit images selecteert moet het resultaat volgns Irina nog beter worden. Bas Westland probeert het naast mij live uit en bereikt een matig resultaat.
  • Als een Linkedin gebruiker een document upload in LinkedIn wordt het default automatisch opgeslagen op Slideshare. Het betekent dat eventueel geuploade cv’s via Slideshare gevonden kunnen worden. Zelfs als je als LinkedIn gebruiker selecteert om je documenten niet op Slideshare te publiceren dan zijn deze documenten nog steeds via Slideshare te vinden, dit keer als een image…

Shamaeva laat ook een paar manieren zien om LinkedIn te doorzoeken die ik niet kan delen, maar afgaand op de reacties van de mensen in de zaal fantastisch zijn. Er zitten sourcers om me heen die meteen aan de slag zijn gegaan.

Geef een reactie