#SOSUEU: Josef Kadlec

Josef KadlecDe volgende spreker is voor mij een onbekende, Josef Kadlec. Die volgens zijn bio Founder & Chief Recruitment Architect van GoodCall is. En Goocall is een wervingsbureau die over zichzelf onder meer het volgende zegt:  our distinctive approach pro-actively explores candidate pools using social recruitment methodology, combining video and mobile technology. Hoeveel buzzwords heeft u kunnen tellen?

De titel van zijn praatje is: Talent Hacks: Pushing The Frontiers of Sourcing Talent. Met de volgende uitleg:

In this session Josef will take the audience on a wild ride of what’s possible for sourcers to accomplish. Combining clever usage of everyday technology, with elements of social engineering and a reading of human psychology Josef will demonstrate what sourcers are capable of doing? This is a session where boundaries are pushed. Be prepared to go on a roller-coaster sourcing ride.

We gaan rollercoasten…

Kadlec vertelt aan het begin of dat het hem niets uitmaakt legaal of illegaal is, ethisch en onethisch is. Zolang het online vindbaar is, is het voor Kadlec prima. Dat is in ieder geval duidelijk. 100% black hat

Kadlec laat zijn manier zien om mensen te bellen onder het telefoonnummer van een ander. Met onder meer de volgende toepassingen:

  • Fake number is better than a hidden number
  • Calling a foreign candidate with a local number
  • Attract acandidate who will Google the unknown miscalled number back (use a potentially relevant number to candidate)

Je kan dezelfde techniek toepassen met email adressen

Voor de goede orde volledige black hat…

Daarna gaat Kadlec nog een paar stappen verder en laat zien dat hij feitelijk de mobiele telefoons van alle aanwezigen kan manipuleren. Blacker hat

En hij laat ook nog even zien dat hij met een nep Wifi adres de email adressen van een aantal aanwezigen heeft weten af te troggelen. Waaronder de mijne… Very black hat

Een volledig foute presentatie, maar op een bijzonder humoristische gebracht. Nu maar hopen dat Kadlec zijn trucs nooit in Nederland komt uitvoeren. Hoewel er dan vast iemand anders zijn plaats zal innemen.

Geef een reactie