#SOSUEU: Matt Burney

Matt BurneyEn we gaan weer verder, dit keet met Matt Burney die in het gewone leven Strategist Employer Insights bij Indeed is. Prachtige functietitel overigens. Burney gaat het met ons hebben over Succeeding With Search by Understanding Candidate Behaviour. We krijgen een A new look at candidate behaviour(waarschijnlijk bedoelt hij hier werkzoekers mee…), candidate online search trends en job search trigger points. Ik hoop wel dat al deze inkijkjes meer zijn dan alleen data van Indeed. De uitleg doet een beetje een commercieel plaatje vermoeden

;

The data in this presentation provides a fly-on-the-wall perspective of how candidates find jobs, why they click them, and what influences their decision to apply. We’ll unravel the complex relationship between the people looking for jobs and the companies who’d like to hire them. You’ll learn strategies that deliver superior results every time.

Burney gaat beginnen, sssttt…

Het lijkt een praatje pot te worden, want het gaat wel heel erg veel over Indeed. Dat is voor het eerst dat ik een sponsored talk bij Sourcing Summit meemaak. Maar misschien komt er nog inhoudelijke informatie waar ik wat aan heb.Ik hoop het…

Nee, het is helaas een Indeed promopraatje geworden.En eigenlijk had het bijzonder weinig met sourcing te maken. Wel alles met passive recruiting.

Burney geeft wel de terechte tip om goede vacatureteksten te schrijven. En om het sollicitatieformulier zo kort mogelijk te maken. En dat employer branding is. Maar ook dat is allemaal self-serving.

Jammer…

Geef een reactie

1 Comment