#SOSUEU: Tyler Golden

Tyler GoldenEn meteen door met de tweede presentatie van vandaag, gegeven door Tyler Golden (Manager, Global Recruiting & Research bij Red Hat). Haar praatje draagt de naam: Community Sourcing – Harnessing the Power of Communities to Source Exceptional Talent.  Met de volgende beschrijving:

How can organisations effectively source from talent communities? Is it better to to build a new talent community or join an existing one? In this session Tyler will explore the concept of talent communities and how they can be a major channel to source talent. Tyler will highlight what it takes to build talent communities and how to sustain it for the long run.

Het onderwerp talent pool komt dus aan bod, wat niet zelden een fraaie naam is voor een beerput overdekt met spinnenwebben. Eens zien wat Golden hierover gaat vertellen.

Uitdagingen voor Red Hat sourcing (voor Openstrack in dit geval) zijn:

  • Heavy competition
  • Global seach
  • Core skills: python, infrastructure
  • Open source chops/aptitude

Het is makkelijk om de juiste mensen te vinden, mar het is bijzonder moeilijk om met ze in contact te komen. Opvallend, Red Hat gebruikt Gild Source, naast GitHub en LinkedIn als bronnen voor sourcing.

Red Hat sourcing heeft een benadering over 3 assen: Communities, events en social media.

Wat is een community? Waarom proberen we kunstmatige talent communities te maken binnen onze eigen omgeving? En dat terwijl er tech communities die echt en krachtig zijn.

Waar komen tech communities vandaan:

  • Vanuit individuen die een specifiek probleem proberen op te lossen en waar anderen omheen klonteren
  • Meerdere groepen kunnen een community vormen rondom een gedeeld probleem
  • Bedrijven kunnen een community vormen om een intern probleem op te lossen

Python, Ruby, Penstack, fedore, Linux en django zijn voorbeelden van succesvolle tech communities. Communities zijn event-driven en volgens Tyler organiseren ze regelmatig meetups en conferenties en sprints. Wat dus ook momenten zijn voor sourcers om daarbij aanwezig te zijn. Niet om vacatures te swaffelen, maar om in contact te komen en de events te ondersteunen (zoals… found speakers, photogaphy, bag stuffing, bought books, wrote codes of conduct, video editing of live-streaming of event, carpooled, retweet events). En sourcers nemen Red engineers mee naar de events.

En dit alles zonder een groot sourcing budget.

Inspirerende en goede presentatie.

Geef een reactie