Talentwunder, een nieuwe Ark?

Logo TalentwunderTijdens de #SOSUEU stond op de kaartjes van alle aanwezigen een naam die ik niet kon thuisbrengen: Talentwunder.  Op de website van het Duitse bedrijf laat de volgende zin direct zien wat Talentwunder is: Find the best talent. Worldwide. Inderdaad, Talentwunder is een people aggregator. En daarmee is Talentwunder, net als Crystal, een soort van nakomertje. Of misschien wel de derde generatie…

Talentwunder claimt 1 miljard doorzoekbare profielen te hebben geaggregeerd, en daarmee gaan mijn gedachten terug naar enkele jaren geleden, toen Ark ook zo’n bewering deed. Maar we zijn een paar jaar verder, dus misschien heeft Talentwunder goed gekeken wat Ark en de andere overleden people aggregators fout hebben gedaan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Hoop ik…

 

Homepage
Dit is de homepage van Talentwunder:

Homepage Talentwunder

Tegenwoordig is alles een long homepage, dus ook de homepage van TalentWunder. Inclusief verplicht kinderlijk videootje wat de zegeningen van Talentwunder probeert te visualiseren via recruiter Anna die haar werk heel erg leuk vind maar door de War for Talent (jawel, the War is back!…) geen kandidaten kan vinden. Ocharme. Gelukkig voor Anna is er nu Talentwunder.

In een nogal overvolle arena verwacht ik dat Talentwunder met iets nieuws komt, hoe is Talentwunder anders dan de andere people aggregators? Wat is er beter, meer of goedkoper? Nou, ik heb eerlijk gezegd geen idee op basis van de website, waar ik alleen dit aantref:

Strengths Talentwunder

Het aantal profielen is groot, en groter dan de meeste andere people aggregatoren (die ondertussen hebben ontdekt dat een generieke people aggregator misschien niet zo’n goed idee is en dat het beter is om te focussen op domeinen met rijke profielen, zoals techniek en IT). Talentwunder claimt verder te kunnen voorspellen welke personen een hogere ‘flight risk’ hebben, en dat is dus vergelijkbaar met Entelo’s Sonar product. Collega nakomertje en concurrent Crystal denkt onderscheidend vermogen te hebben door een inschatting te geven van de persoonlijkheid van de kandidaat (op basis van diens social media gebruik).

Hoe werkt Talentwunder?
Nu zou ik hierna vervolgen met een test van Talentwunder. Maar na een korte evaluatie van de site heb ik besloten hier nog enige tijd mee te wachten. Het product is eenvoudigweg nog te jong om aan een grondige evaluatie te worden blootgesteld. Op basis van mijn ervaringen verwacht ik niet dat een evaluatie nog in 2015 zal gaan plaatsvinden maar ergens in de loop van 2016. Launch early and release often is leuk, maar alleen als er een basis met voldoende waarde is gelegd.

Prijsstelling
Als laatste ook nog even de prijsstelling van Talentwunder:

image

Ze willen vooraf op jaarbasis incasseren, dat is nogal ambitieus voor een startup. Zeker als je bedenkt dat een bedrijf/sourcer eventjes bijna EUR 4.000 moet schokken. Da’s best veel…

Slotopmerkingen
TalentWunder wil toetreden tot het gezelschap waartoe Crystal, Dice Open Web, Connectifier, Gild Source, Entelo, 3Sourcing, Connect6, Swoop,HiringSolved, TalentBin (by Monster) en Careerbuilder’s Recruitment Edge ook toe behoren. En dan is er ook nog het Russische AmazingHiring. En zou het waar zijn dat na Monster, CareerBuilder en Dice een volgende grote ‘vacaturesite’ met een een people aggregator gaat komen? Het domein lijkt me rijp voor een volgende saneringsronde want ik kan me niet voorstellen dat er ruimte is voor zoveel people aggregators. Of wordt het een noodzakelijk product voor een vacaturesite? Dan ben ik benieuwd wat Indeed gaat doen…

Conclusie
Een conclusie over TalentWunder stel ik uit tot er een degelijke beta versie is om mee te spelen.

Geef een reactie

2 Comments