Griekse werkloosheid blijft in juli 2015 gelijk

Griekse vlagElstat, de Griekse CBS, heeft eerder vandaag de werkloosheidscijfers over juni 2015 gepubliceerd. En geheel onverwachts is de werkloosheid in Griekenland gelijk gebleven ten opzichte van juni. Want waar is de enorme implosie van de Griekse economie gebleven? De werkloosheidscijfers laten (nog?) niets zien van de ellende waarin het land werd gestort.

Zijn de verhalen van het Griekse Armageddon schromelijk overdreven? Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Maar misschien moeten we even de cijfers afwachten vn na de vakantieperiode om daar een beter beeld van te gaan krijgen. Tenslotte is Griekenland ondanks alles nog een populair vakantieland.

De ontwikkeling van de werkloosheid van Griekenland (en andere Eurolanden) ziet er zo uit:

image

Werkloosheid geselecteerde Eurolanden (januari 2000 – juli/augustus 2015). Bron: Eurostat, Elstat

Als Griek wordt je van een dergelijke grafiek natuurlijk zwaar depressief. Want waar zelfs Spanje zich enigszins lijkt te ontworstelen aan de gevolgen van de financiële crisis is het bij de Grieken  nog altijd huilen met de pet op. En de ellende is nog lang niet afgelopen; tenslotte moet het land wederom ferme bezuinigingen en lastenverzwaringen doorvoeren. Geen prettig vooruitzicht.

Geef een reactie

1 Comment