Seeveeze: Personal brander uit vorig decennium?

Logotype SeeveezeWe leven weer in een tijd waar startups links en rechts uit de grond schieten, ook binnen het online recruitment domein. En dat levert soms verrassende nieuwkomers op. Zoals Seeveeze. Want terwijl de wereld om ons heen (ten onrechte) het cv bij herhaling dood verklaart, kom Seeveeze met de volgende boodschap:

The professional online CV editor, redesign a stunning resume in a few minutes

Jawel, Seeveeze is een personal brander site. Wie herinnert zich nog Cvgram, PictoCV, Beyond,TalentRal, Jobber’s Park,VisualCV, Vizualize.me, Vizify, Resumup, Lifebrander, Sumry en Typify? Maar misschien heeft Seeveeze iets wat deze sites niet hadden…

Homepage
Dit is de homepage van Seeveeze:

Homepage Seeveeze

Dit is de non-responsive (!) long homepage van Seeveeze. En let met name op die groene knop, de knoptekst is een redelijk adequate beschrijving van wat je te wachten staat!

Want dit krijg ik te zien als ik op Write a CV klik:

invoerscherm Seeveeze

Ik heb hier twee keuzes, of alles met de hand invullen of mijn LinkedIn profiel importeren (en vervolgens een grote hoeveelheid informatie met de hand invullen…). En voor alle mensen die geen gebruik maken van LinkedIn als professioneel profiel rest slechts het met de hand invullen van het cv. Want ook de mogelijkheid om een bestaand cv te laten parsen is niet aanwezig. Als je overigens wel je LinkedIn profiel laat parsen staat het resultaat per direct online. En hoewel je de toegang tot de link kan uitzetten, blijft de link keurig actief…

Bij het parsen van mijn LinkedIn profiel valt op dat de persoonsgegevens en werkervaringen die nu nog actief zijn worden meegenomen door Seeveeze. Vorige werkervaringen, opleidingen en vaardigheden worden niet meegenomen. En dat betekent (als je gek genoeg bent) dat je nog altijd een hele tijd bezig bent om je cv aan te vullen met de dingen die Seeveeze’”vergeet” mee te nemen.

En wat te denken van de werkelijk gruwelijke interface? Wanneer hebben ze die “ontworpen”? In 2000?

O ja, er is ook nog premium access, voor het luttele bedrag van $3,99 per jaar. Daar krijg ik dan de volgende premium services voor:

  • Access to the premium CV collection,
  • Save up to 4 different resumes
  • Get a direct link to your CV and share easily

Toe maar! Als dit het business model van Seeveeze is dan verwachten ze blijkbaar grote aantallen mensen te trekken me deze volstrekt gemankeerde service. Of proberen ze slechts profielen te verzamelen. Tenslotte is er op de site niets aanwezig van een privacyverklaring. Blijkbaar ook te nieuwerwets.

Ik kon wel mijn account verwijderen, de PDF met een paar van mijn werkervaringen is nog wel online… Ik heb ook maar even de toestemming op LinkedIn voor Seeveeze verwijderd.

Conclusie
Seeveeze is een bijzonder merkwaardige uitbreiding van het online recruitmentlandschap. En tenzij ik me ernstig vergis zal deze uitbreiding van zeer tijdelijke aard zijn, er is eenvoudigweg geen waarde te ontdekken in deze applicatie die zo’n beetje 10 jaar te laat is gelanceerd. Misschien heeft het waarde als retro-website…

Wat de makers van Seeveeze bezielt is mjj een volstrekt raadsel.

Geef een reactie

2 Comments