Talentsoft krijgt financiële injectie van $27,5 miljoen

Twee dagen geleden werd bekend dat TalentSoft (waar het Nederlandse ATS-pakket PeopleXS in is opgegaan) een series C investering heeft ‘gekregen’ van $27,5 miljoen. TalentSoft wordt door Gartner gepositioneerd als Talent Management Suite leverancier. Wat dat is? Volgens Gartner betekent het dit:

Talent management (TM) suites are an integrated set of applications that support an organization’s need to plan, attract, develop, reward, engage and retain talent. Such applications include workforce planning, talent acquisition and onboarding, performance appraisal/assessment, goal management, learning management, competency management, career development, succession management and compensation management.

Dat is dus nogal wat, en Talentsoft wordt door Gartner in haar Magic Quadrant voor deze leveranciers op de grens van Niche player en Visionaries geplaatst, dicht in de buurt van Lumesse en ver, ver verwijderd van SAP(SuccessFactors) en Oracle (met onder meer Taleo). Maar wie weet gaat Talentsoft met al dat extra geld wel migreren in de richting van deze twee grote partijen.

Wat is Talentsoft van plan met al dat geld te gaan doen? Dit:

  • Internationale Groei – in 2016, zal Talentsoft zijn lokale aanwezigheid uitbreiden in onder andere de VS en Singapore. Talentsoft zal 24/7 support bieden in heel Europa, Noord-Amerika en Azië. Deze investering zal bijdragen aan Talentsofts doel om de omzet te verdrievoudigen in meer dan 100 miljoen US Dollars in 2018.
  • Product Innovatie – Talentsoft zal de innovatieve productteams nog verder versterken. Op dit moment werken er al meer dan 100 ontwikkelaars bij Talentsoft, wat Talentsoft het bedrijf maakt met het grootste R&D team in Europa wat volledig gericht is op cloud-based HR software. Ook de unieke sourcing tool “Hello Talent”, de zeer innovatie HR analytics oplossing en de applicaties die medewerkers helpen bij het bepalen van hun carrière en trainingen zullen verder internationaal worden uitgerold.
  • Personeelsbestand – Talentsoft is van plan om 120 nieuwe medewerkers aan te nemen in 2016 en in 2018 zullen er meer dan 500 mensen werken voor Talentsoft.

Talentsoft heeft grote ambities, zoveel is duidelijk.

Verder blijkt uit de plannen dat Talentsoft nu zo’n $30 miljoen dollar omzet maakt, min of meer gelijk aan het investeringsbedrag.

Binnenkort zal ik het tweede doel (Product Innovatie) aan een nader onderzoekje onderwerpen via een test van Hello Talent, door Talentsoft omschreven als een unieke sourcing tool. Nou, dat maakt me natuurlijk bijzonder nieuwsgierig, want is Talentsoft hiermee misschien ook ingestapt op de people aggregator trein? Ik ga het ontdekken…

Geef een reactie