Faillissementen in oktober 2015

FaillissementenIn oktober is het aantal faillissementen wederom onder de 10 gebleven, waarmee we nu dus drie maanden in 2015 hebben met een <10 aantal faillissementen. Een prachtig resultaat. En net als in september is het aantal faillissementen uitgekomen op 8. En daarmee is de trendlijn van het 12-maands voortschrijdend gemiddelde gedaald van 14,5 naar 14,3. Een beperkte daling, maar desalniettemin een daling.

Met nog slechts 2 maanden te gaan lijkt het erop dat 2015 een jaar wordt waarin de trendlijn alleen maar is gedaald. Overigens was dit ook al het geval in 2014, dus we gaan in dat geval een continue daling van de trendlijn gedurende twee jaar krijgen. Dat is een zeer fraai resultaat.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – oktober 2015

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – oktober 2015

De trendlijn laat een fraaie daling die nu al ruim anderhalf jaar duurt en nog best een tijdje door mag gaan. Op weg naar zo’n 10 faillissementen per maand. Dat lijkt me een mooi streefgetal.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie