Glassdoor opent ook haar deuren in België, Oostenrijk en Zwitserland

imageVandaag kwam Glassdoor, ‘s werelds grootste werkgeversvergelijker met een persbericht waarin zij aankondigt om haar aanwezigheid op het vasteland van Europe verder uit te breiden. Nadat Glassdoor Nederland haar deuren in mei van dit jaar opende en al eerder in Frankrijk en Duitsland lanceerde, zijn nu België, Oostenrijk en Zwitserland aan de beurt. En daarmee vult Glassdoor haar aangekondigde expansiedrift verder in.

Maar het voor mij meest interessante nieuws stond niet in het persbericht maar in de begeleidende email. Waarin Glassdoor als volgt wordt gekarakteriseerd:

’s werelds meest transparante vacature- en carrièremarktplaats

Bij de lancering in mei was Glassdoor nog ‘s werelds most transparent career community, maar nu is het een marktplaats van vacatures en … carrières? In het persbericht zelf wordt overigens gesproken over marktplaats voor werkgelegenheid en werving. Met die term vacaturemarktplaats maakt Glassdoor in ieder geval duidelijk waar het om gaat. Het is geen werkgeversvergelijker, het is een vacaturesite. Met heel veel aanvullende en relevante content.

Terug naar het persbericht. Want daarin staan ook interessante aantallen over de drie nieuwe landen:

  • Belgie: 42.000 vacatures en reviews over meer dan 3.400 werkgevers,
  • Oostenrijk: 29.000 vacatures en reviews over .900 werkgevers
  • Zwitserland: 28.000 vacatures en reviews over 2.700 werkgevers

Dat was het dan. Tot de volgende uitbreiding zich aandient. Richting Zuid-Europa of toch verder naar het oosten? We zullen het moeten afwachten.

Geef een reactie