Recruteurs pour le jihad 2

bertMarc Drees suggereerde onlangs dat er misschien een war for toptalent woedt bij IS. Quod non. Topterroristen hoeven dankzij de onthoofdingstactieken van onze leiders steeds minder te kunnen. Behalve gewelddadig zijn. Hoe IS recruitment overlaat aan westerse leiders; aflevering drie in de serie recruitment prevention of hoe dertig eeuwen westerse (en oosterse!) wetenschap het aflegt tegen dodelijk geloof in heilig geweld.

Hoe ontstaat terrorisme?

Terrorisme is vrijwel zonder uitzondering een gevolg van inkomensongelijkheid en sociale agitatie. Zo de Levant daar tekort aan had hebben wij dat aangevuld door Moammar Gaddhaffi, Saddam Hussein en Bashar al-Assad te ontmachten en hun landen sociaal te destratificeren. IS heeft kunnen ontstaan doordat wij terroristische regimes onthoofdden.

Throughout history many terrorists have stated that they turned to violence after long deliberation, because they felt they had no other choice.

Hoe faciliteer je terroristisch leiderschap?

Door toptalent kansen te geven. Door terroristische organisaties te onthoofden. Uitschakelen van leiders is goed voor verticale mobiliteit. Als werknemers weten dat ze door kunnen stromen naar de top dan richten ze daar hun ambitie op.

Organizations that have not had their leaders removed are more likely to fall apart than those that have undergone a loss of leadership. The marginal utility of decapitation is negative for many groups, particularly for larger, older, religious, and separatist organizations.

Hoe maak je terrorisme effectief?

Door te focussen op core values. Hamas, Moslimbroederschap en nog wat van dergelijke organisaties laten zich afleiden door sociale doelen als verdeling van voedsel, gezondheidszorg en veiligheid. Voorkomen dat IS ten prooi valt aan deze afleidingen doe je het best door de organisatie te onthoofden en te blijven onthoofden. Vreedzame motieven zijn zelden doorslaggevend bij de selectie van nieuwe leiders van terroristische organisaties. Integendeel.

terrorism is a wildly ineffective method to accomplish political goals

Hoe houd je terrorisme populair?
Door inkomensgelijkheid te voorkomen en sociale rust tegen te gaan. Inkomensgelijkheid voorkom je door chaos in stand te houden. Bijvoorbeeld door organisaties te onthoofden. Beelden van collateral damage helpen enorm bij het voorkomen van sociale rust.

The killing of high-profile leaders such as Bin Ladin, who become symbols of martyrdom, can generate a desire for revenge and retaliation, resulting in more attacks.

Hoe eindigt terrorisme?
Elke terroristische organisatie vergaat vanzelf. Zo ook IS. IS krijgt gevestigde belangen. Dit gaat gepaard met sociale stratificatie en deradicalisering. Mits je stopt met onthoofden krijgt dit proces zijn beslag.

Organizations that have not had their leaders removed are more likely to fall apart than those that have undergone a loss of leadership. The marginal utility of decapitation is negative for many groups, particularly for larger, older, religious, and separatist organizations.

Contra-terrorisme
Onze politieke leiders dragen bij aan de groei van terrorisme. Door niet nivellerend te feesten. Door van sommige groepen te verlangen dat ze zich uitspreken tegen IS. Door martelaren te creëren door terroristische organisaties te onthoofden. Door kwaad met kwaad te vergelden. Door oorlog te verklaren. Ils sont des recruteurs pour le Jihad.

“The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.”

 

 

Geef een reactie