Website van het jaar: saaie bedoening met lichtpuntje

Logotype Website van het jaarDe uitslag van de 2015 editie van de Website van het jaar verkiezing is binnen. In de categorie Carrière zijn uit de elf genomineerden Unique (voor het vijfde jaar op rij) en Nationale Vacaturebank (voor het vijfde of zesde jaar op rij) tot winnaars gekroond. Unique is hierbij uitgeroepen tot beste carrièresite en Nationale Vacaturebank tot populairste carrièresite. Een saaie bedoening dus gezien het aantal overwinningen op rij van beide partijen.

Het enige lichtpuntje van deze uitverkiezing is de door Nationale Vacaturebank gecreëerde verwarring over het aantal zeges op rij. Dit staat er in het uitgebrachte persbericht:

NationaleVacaturebank is verkozen tot de populairste carrièresite van het jaar. Dit werd afgelopen woensdag bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de verkiezing Website van het Jaar in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het is de zesde keer op rij dat NationaleVacaturebank deze prijs in ontvangst mag nemen.

Sabrina Naouri van NationaleVacaturebank: “Geweldig om zes jaar op rij deze mooie prijs te mogen ontvangen. Het is onze ambitie om heel actief werkzoekend Nederland met een goed functionerende website te helpen bij het vinden van een baan. We zien deze prijs dan ook als een enorme blijk van waardering.”

Op de website van Nationale Vacaturebank is echter een ander verhaal te lezen…

Namelijk dit:

NationaleVacaturebank is verkozen tot Populairste Carrièresite van Nederland. Dit werd afgelopen donderdag bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de verkiezing Website van het Jaar in Amsterdam. Het is het vijfde jaar op rij dat NationaleVacaturebank deze prijs in ontvangst mag nemen.

Ingrid Spierts van NationaleVacaturebank: ‘We zijn ontzettend trots dat we in onze categorie weer tot Website van het Jaar zijn bekroond. In een markt dat aan zoveel veranderingen onderhevig is, is het echt bijzonder dat we voor Nederland al vijf jaar lang het populairst zijn als het gaat om het vinden van een nieuwe baan.

Waarom door een ongelukkig foutje Sabrina Naouri (zes keer) plaats heeft moeten maken voor Ingrid Spierts (vijf keer) is onduidelijk. Kan Nationale Vacaturebank aan deze onzekerheid een eind maken? Dat kan heel eenvoudig door onder dit artikel een reactie te plaatsen. Alvast hartelijk dank!

Geef een reactie

1 Comment
  • Paul
    says:

    Sabrina Naouri is ook niet echt de deskundige op dit gebied. Iemand die weet hoe ze bij de juiste mensen moet praten maar niet tot daadwerkelijk resultaat komt. Kijk naar haar functieomschrijving en je ziet mooie ambities zonder concrete plannen.