Geen ambassadeur maar een boegbeeld

RM_euroWe hebben enige jaren een door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gefinancierde ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid gehad. En we hebben nog altijd de ambassadeur Aanpak werkloosheid arbeidsgehandicapten. Maar blijkbaar is een ambassadeur niet het antwoord voor de relatief hoge werkloosheid onder ouderen. Minister Lodewijk Asscher is in dit verband op zoek naar een boegbeeld:

De motie van de leden Vermeij en Krol […] verzoekt de regering een extern boegbeeld in te stellen in de strijd tegen de langdurige werkloosheid onder ouderen. Zoals ik al eerder heb aangegeven sta ik positief tegenover het instellen van een boegbeeld dat bijdraagt aan de aanpak van dit probleem. Wel moet voorkomen worden dat het boegbeeld bestaande vooroordelen over ouderen bevestigt en zo stigmatiserend werkt.

Jawel, de grijze duiven krijgen geen ambassadeur maar een boegbeeld.

En dit is het profiel van het boegbeeld:

In mijn ogen moet een boegbeeld bevlogen zijn en zich vooral richten op het bewerkstelligen van een cultuuromslag. Ook moet het actieplan onder de aandacht komen van alle verantwoordelijke partijen en moeten knelpunten in de uitvoering zoveel mogelijk worden weggenomen. Het moet een persoon zijn die alle betrokken partijen kan binden, maar ook het gezicht is van het ‘nieuwe denken’ over ouderen op de arbeidsmarkt. Met het bovenstaande profiel in gedachten zal ik de komende periode, in overleg met sociale partners, een boegbeeld instellen.

Zodra duidelijk is wie dit boegbeeld zal worden, zal ik uw Kamer hierover informeren.

Werkloze ouderen kunnen eindelijk rustig gaan slapen. Er komt voor hen een boegbeeld aan…

Geef een reactie

3 Comments