Faillissementen in november 2015

FaillissementenIn november is het aantal faillissementen plotseling weer (ruim) boven de 10 gekomen, na drie maanden waarin het aantal faillissementen juist onder dat getal was gedoken. Maar aan alle goede dingen komt een eind, dus ook de fraaie reeks met lage aantallen. Voor november komt het aantal faillissementen uit op 17.

Helaas is door dit resultaat de trendlijn weer naar boven afgebogen, en dat is natuurlijk minder aangenaam. De trendlijn zit nu net onder de 15, en laten we hopen dat dit jaar de trendlijn niet door die grens breekt.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – november 2015

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – november 2015

Na een langdurige en geleidelijke daling van de trendlijn hebben we nu voor het eerst in jaren weer een stijging te pakken. Is het een tijdelijk ongemak of een signaal van andere tijden. Voor een antwoord zullen we moeten wachten tot de resultaten van december (en volgende maanden).

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie