Faillissementen in december 2015

FaillissementenIn december is het aantal faillissementen uitgekomen op 18, en daarmee gaan we het jaar uit met een relatief hoog aantal faillissementen. Tegelijkertijd daalt de trendlijn voor het voortschrijdend 12-maands gemiddelde dus is er sprake van een zoetzuur einde van 2015. De angst die verleden maand ontstond over een mogelijke stijging van de trendlijn boven een gemiddelde van 15 faillissementen is dus (voorlopig) afgewend, maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als we het nieuwe jaar starten met een aantal dat weer eens onder de 10 zou komen te liggen. Maar daarvoor is het natuurlijk nog even wachten, tot begin februari.

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – december 2015

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – december 2015

Het staartje van de trendlijn buigt weer keurig naar beneden af; weg van die vervelende grens van 15 faillissementen per maand. Voor een verdere daling moet het aantal faillissementen over januari dan wel onder de 16 uitkomen. En dat is nog niet bepaald vanzelfsprekend…

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie