Faillissementen in januari 2016

FaillissementenIn december is het aantal faillissementen uitgekomen op 14, en daarmee beginnen we het jaar zo’n beetje hetzelfde als toen 2015 begon (toentertijd 16 faillissementen. En daarmee blijft de trendlijn in neerwaartse richting gaan, op dit moment staat het voortschrijdend maandgemiddelde op 14,5. Nog altijd een lichtjaar verwijderd van het niveau van de trendlijn in begin 2008. Toen kwamen we heel dichtbij een ondergrens van gemiddeld 5 faillissementen per jaar. Dat waren nog eens tijden!

Dit is het beeld van het aantal faillissementen over de afgelopen jaren:

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – januari 2016

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – januari 2016

Sinds 2014 kunnen we een gestage, maar o zo trage, daling van het aantal faillissementen zien. Als gevolg van de minder positieve signalen uit de wereldeconomie (China, VS, olieprijzen) is het de vraag of we deze daling van de trendlijn weten te continueren. De resultaten in komende maanden gaan hier hopelijk duidelijkheid in verschafen.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie