werk.nl krijgt ongevraagd advies


Probleem

Schermafbeelding 2016-02-25 om 13.56.11werk.nl  mag geen doodlopende wegen bevatten. Zoals deze. Bekijk het plaatje. Er gaat in deze interface zoveel goed dat je het werk.nl bijna vergeeft dat ie geen vacatures serveert. Als je in het veld beroep klikt gebeurt er niets. Als je op zoeken klikt gebeurt er niets. De suggestie om op trefwoord te zoeken werkt niet. Gekmakend. Je kunt alleen maar constateren dat er in Nederland geen vacatures meer zijn in de administratieve medewerkerij en toeval of niet, dat is iets wat je de laatste tijd steeds vaker hoort.

Impact

Zo’n doodlopende weg, is dat erg? Dat ligt eraan. Elke minuut die elk procent van de werk.nl bezoekers verliest kost ons allen een werkweek per dag. Als tien procent van de gebruikers er dagelijks 10 minuten mee verliest dan bedraagt de schade duizend manjaren per jaar. Gezien de snelheid waarmee jaren bij werk.nl verstrijken moet je dus rekening houden met meerdere duizenden manjaren schade door deze ontwerpfout. Reken maar na.

Oplossing Oplossing


Epiloog
Zojuist kwam er een versie van werk.nl uit 2005 uit de tijdmachine rollen. Kijk, toen wisten ze nog wel hoe het moest.

Schermafbeelding 2016-02-25 om 23.05.18

Geef een reactie