Wessel Agterhof reageert

Schermafbeelding 2016-03-02 om 13.02.38

werk.nl heeft op verbijsterende wijze twee klassieke fouten geweven in een prachtig vacaturezoekscherm. Duizenden werkzoekers krijgen daardoor dagelijks geen vacatures te zien terwijl die er wel zijn. De quick fix is het toevoegen van een paar woorden uitleg. Zoals te lezen in mijn blogje.

Wessel Agterhof, senior woordvoerder van UWV, houdt niet van op de man spelen en vermoedt dat mijn blogje niet gericht is op verbetering van werk.nl, dat er heel wat anders achter steekt. Dat is niet het geval. Ik kwam de fout op het spoor toen ik probeerde mijn eigen vacature terug te vinden op werk.nl; dat lukte dus niet. Bovendien, een goede oplossing is een goede oplossing, los van de intenties. Daarom, Wessel, reageer ook eens als het over inhoud gaat en geeft antwoord op de volgende vragen:
 

 • erkent werk.nl het probleem?
 • herkent werk.nl de oplossing?
 • hoe lang gaat het duren tot er iets van uitleg verschijnt voor de vele verdwaalde werkzoekers?

 
En reaguurders van recruitmentmatters, kom maar op met jullie redenering dat ik werkzoekers dupeer doordat werk.nl de oplossing niet doorvoert omdat ik het niet lief genoeg vraag.

Geef een reactie

4 Comments
 • Dirk Goossens
  says:

  Na telefonisch contact met UWV is duidelijk geworden dat UWV het probleem niet herkent. Er zijn niet eerder meldingen over binnengekomen, het zoekformulier is met enig proberen goed te bedienen en er is uitleg voorhanden waar werkzoekers hun voordeel mee kunnen doen als ze er niet uitkomen. Hopelijk staat dit alles een oplossing niet in de weg.

 • Wessel Agterhof
  says:

  Eervol om bij naam genoemd te worden. Dank daarvoor 🙂 Ik was me er overigens niet van bewust dat ik een vraag van je had ontvangen.
   
  We stellen het enorm op prijs dat je meedenkt aan het verbeteren van werk.nl. Van meerdere kanten ontvangen we soms advies. Daaorm hebben we een contactformulier op onze site geplaatst waar je je ideeen kwijt kunt. Die komen dan direct aan bij de mensen die er iets mee kunnen. Ik hoop dat je de moeite neemt om het formulier in te vullen. Het lijken mij op het oog waardevolle adviezen.
   
  https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/contact/idee-doorgeven-meedenken