Personal brander Topcv is gelanceerd. Maar waarom eigenlijk?

Logotype topcvMedio oktober 2015 lanceerde personal brander Topcv in private beta en afgelopen week werd het ontdaan van het onderdeeltje private waardoor ik een kijkje achter de schermen kan gaan nemen. Overigens heb ik weinig verwachtingen van een site die op haar homepage in koeienletters de volgende claim maakt:

Create a professional Resume/CV in minutes

The simplest way to have impressive Resume without Photoshop, AI technique

Een soort blast from the past toen er nog geen LinkedIn bestond. En haar claim to fame: The simplest way to have impressive Resume without Photoshop, AI technique klinkt niet alsof er een professionele tekstschrijver aan te pas is gekomen.

Maar genoeg negatieve bespiegelingen, het is tijd voor een bezoekje.

Homepage
De homepage van Topcv ziet er bepaald armetierig uit:

image

De homepage doet me sterk denken aan de eerste versie van VisualCV toen die site 8 jaar geleden lanceerde.

Maar goed, welke mogelijkheden geeft Topcv me om dat professionele cv te maken? Nou, dit:

image

Ja mensen, het is me wat. Wat een goudmijntje aan mogelijkheden. Dat we daar tot 2016 op hebben moeten wachten!

Om aan alle twijfel een eind te maken is hier die visual interactive tool voor één van de cv templates met wat van die detail suggestions:

image

Inderdaad, dit is het hart van Topcv. Ik kan met de hand de hele mikmak gaan invoeren. Als ik die moeite al zou willen nemen, waarom zou ik dan niet meteen een LinkedIn profiel maken? Tenslotte wil ik blijkbaar gevonden worden, en LinkedIn is toch de digitale afwerkplek voor recruiters en werkzoekenden. Dan ga ik toch geen PDF via Topcv creëren?

Overigens heeft Topcv nog de stupiditeit om me een business model voor te schotelen:

image

$5 per maand voor een setje aan features waar ieder weldenkend mens nog geen cent aan zou verspillen. Overigens kan ik tot 19 mei gratis gebruik maken van de premium diensten. Wat een feest!

Natuurlijk is topcv een zogenaamde Hotel California applicatie want ik kan met geen mogelijkheid mijn account verwijderen.

Conclusie
Topcv past keurig in het ongetwijfeld lang niet volledige lijstje van personal branders: Cvgram,PictoCV,Beyond,TalentRal, Jobber’s Park,VisualCV, Vizualize.me, Vizify, Resumup,Lifebrander, Sumry, Seeveeze en Typify. En naar alle waarschijnlijkheid zal Topcv eenzelfde lot beschoren zijn als de meeste (zo niet alle) van haar genoemde collega’s.

Geef een reactie