Faillissementen in de april 2016

FaillissementenIn april is het aantal faillissementen verrassend gestegen naar 30, een aantal faillissementen dat sinds mei 2014 niet meer is voorgekomen. Dat is wel even schrikken natuurlijk, maar één ijsbeer maakt nog geen winter.  Hiermee is wel een einde gekomen aan een lange periode met een relatief laag aantal faillissementen per maand. En daarmee is ook een einde gekomen aan de geleidelijke daling van de trendlijn, die met een vol punt stijgt naar 14,1.

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – april 2016

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend 12-maands gemiddelde, januari 2007 – april 2016

Laten we het er voorlopig maar op houden dat het resultaat van april een fikse outlier is. En dat vanaf mei de orde in het universum weer wordt hersteld met een extra laag aantal faillissementen.

Verantwoording
De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureaus/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie