Vacature aggregator SimplyHired stopt er (waarschijnlijk) mee!

Image result for simply hiredAls een donderslag bij heldere hemel kwam gisteren het bericht dat vacature-aggregator SimplyHired aan het eind van deze maand de stekker er uit trekt. Dat is althans de headline van de berichtgeving over het nieuws dat SimplyHired haar partners heeft gemeld dat het eind juni stopt met het partnerprogramma. En er zijn geruchten dat onderdelen van het bedrijf en/of de technologie worden overgenomen. En dat heeft mogelijk consequenties voor de ongeveer 100 medewerkers van het bedrijf

In 2013 stond SimplyHired nog op de 3e plaats in Forbes’ The Top 100 Websites For Your Career, achter LinkedIn en collega vacature-aggregator Indeed. Maar waar LinkedIn en Indeed aan de top van de recruitment voedselpiramide staan is SimplyHired blijkbaar steeds verder achterop geraakt. Waarmee de tweestrijd met Indeed dus in het voordeel van laatstgenoemde is beslecht.

Een voorbeeld van de achteruitgang van SimplyHired kon overigens op de website van het bedrijf zelf worden gevonden. Op de pagina Our Story worden namelijk heel andere cijfers getoond dan op de pagina met de cijfers over april 2016:

image

De bovenste rij laat de getallen van Our Story zien terwijl de onderste rij getallen de resultaten over april 2016 laten zien. Forse dalingen in zowel het aantal open vacatures (in beide gevallen van de VS) en met name het aantal werkgevers (bijna een halvering).

De vraag is natuurlijk wat het vertrek van SimplyHired betekent voor het landschap van vacature-aggregatoren. Is het bedrijf slechts het slachtoffer van een gebrek aan agressiviteit en innovatieve kracht of is er in het online recruitment ecosysteem slechts ruimte voor één vacature-aggregator? Hoe staat het in dat verband met Jobrapido. Eind 2014 waren er nog zeer ambitieuze plannen voor deze vacature-aggregator, maar sindsdien is het akelig stil gebleven. Logisch geredeneerd is er plaats voor één aggregator per domein, of het nu vacatures, woningen of auto’s betreft. Maar de wetten van de markt zijn niet op logica alleen gebouwd. Wel is er sprake geweest van de nodige consolidaties en overnames, waarbij binnen het domein van online vacatures Indeed als onvervalste winnaar uit de bus is gekomen.

Hoe dan ook, het heeft er alle schijn van dat SimplyHired de strijd heeft opgegeven. Ik ben wel benieuwd wat uit de boedel overgenomen gaat worden en door wie dat gedaan gaat worden.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

2 Comments